16 juni, 2016

Nyhetsbrev

Energiperspektiv #5 2016

Läs senaste nyhetsbrevet från SKGS

Hej!

Så kom den då – den breda, blocköverskridande överenskommelsen.

Vi i basindustrin tycker att det är bra att fem partier nu har gjort upp. Överenskommelsen visar att våra folkvalda politiker insett hur viktigt det är att värna det väl fungerande elsystem vi har i Sverige. Det är glädjande att många av de krav som basindustrin fört fram finns med i överenskommelsen. Det tyder på en förståelse för basindustris roll för jobben, exporten och välfärden. Det är också glädjande att överenskommelsen redan genererat nödvändiga investeringsbeslut.

Men även solen har sina fläckar och det finns delar i överenskommelsen som vi ställer oss mer tveksamma till. Där finns också en rad saker, som behöver utredas vidare och vi kommer givetvis att följa de processerna noga. Välkommen att ta del av vår analys i detta nyhetsbrev. Läs och lyssna också till röster från basindustrin.

Träffas vi i Almedalen? SKGS kommer att vara aktiva dels med eget arrangemang och med deltagande i andras. Vi ser fram emot en spänstig och energirik debatt.

Om vi inte träffas i Almedalen, så vill jag ta tillfället i akt att redan nu önska en skön sommar. Njut av din ledighet och passa på att ladda batterierna.

Sommarhälsningar,

Carl-Michael Raihle
Ordförande SKGS

 

Läs hela nyhetsbrevet här!