19 december, 2023

Pressmeddelanden

Martin Lindqvist ny ordförande för SKGS

Martin Lindqvist har valts till ny ordförande för basindustrins elsamarbete SKGS. Han ser fram emot att arbeta tillsammans med Sveriges basindustrier för att möjliggöra elektrifieringen och klimatomställningen.

Martin Lindqvist är vd för det globala stålföretaget SSAB som siktar på att kunna erbjuda sina kunder fossilfritt stål redan år 2026. Omkring år 2030 ska SSAB:s egen verksamhet vara så gott som fossilfri.

– Ett leveranssäkert och kostnadseffektivt elsystem är grunden för den stora omställning av ekonomin som utfasningen av de fossila utsläppen innebär. Det förutsätter en rejäl utbyggnad av både elnät och elproduktion. Vilket i sin tur förutsätter att vi värderar klimat- och samhällsnytta högre när olika intressen står emot varandra. Jag ser fram emot att arbeta med dessa och andra elfrågor i SKGS-samarbetet, säger Martin Lindqvist.

SSAB är en nyckelspelare i den svenska klimatomställningen och en del av HYBRIT-samarbetet för att tillverka fossilfri järnsvamp.

– Jag är glad att få samarbeta med Martin Lindqvist. Han är verkligen i centrum av den svenska industrins klimatomställning och har värdefulla perspektiv och erfarenheter från arbetet med att skapa framtidens fossila stålindustri. Inte minst de utmaningar som industrin står inför gällande en konkurrenskraftig elförsörjning, säger Johan Bruce, verksamhetsansvarig SKGS.

För mer information, kontakta Johan Bruce, verksamhetsansvarig SKGS.