14 augusti, 2013

Nyhetsbrev

Energiperspektiv augusti 2013

Varmt välkommen till höstens första Energiperspektiv

Efter en fin svensk sommar och juli månads specialutskick är Energiperspektiv nu tillbaka i ordinarie form. Vi blandar som vanligt svenska och utländska nyheter i en ambition att bidra med nya och vidgade energiperspektiv.

I denna sjätte upplaga uppmärksammar vi bl.a. några artiklar i internationell media som belyser hur utsläppen av koldioxid ökar på flera håll i världen när olja, kol och gas av olika skäl tränger ut kärnkraften.

Som motvikt till denna oroande utveckling uppmärksammar vi också rapporter om spännande teknisk utveckling som skulle kunna göra klimatvänlig kärnkraft mer ekonomiskt konkurrenskraftig. Dessutom uppmärksammar vi rapporter om initiativ inom EU för att underlätta nya klimatvänliga energiinvesteringar.

Vi redovisar i vanlig ordning också PWC:s aktuella Energiprisindex, en månatlig sammanställning av utvecklingen av kostnaderna för den svenska industrins energiförsörjning. Efter tidigare nedgång visar juli månads index nu en uppgång.

Som vi flaggade för i juni var vi från SKGS sida mycket aktiva i Almedalen tidigare i somras, både som arrangörer av egna seminarier och deltagare på andras. För er som inte själva hade möjlighet att närvara på dessa skickade vi i juli ut ett Energiperspektiv special med korta sammanfattningar av ett antal seminarier. För dig som inte hittar detta utskick i inkorgen finns det även här: www.skgs.org

Har du frågor eller synpunkter på Energiperspektiv? Maila gärna till energiperspektiv@skgs.org

Hälsningar,
Jan Johansson
Ordförande basindustrins energisamarbete SKGS

Läs nyhetsbrevet