14 juni, 2013

Nyhetsbrev

Energiperspektiv juni 2013

Ny upplaga av Energiperspektiv

Välkommen till femte upplagan av Energiperspektiv med analyser och nyheter på energiområdet, såväl hemifrån Sverige som från utlandet. Ambitionen är att bidra med perspektiv som inte alltid kommer fram i den ibland lite ensidiga svenska energidebatten.

I denna upplaga uppmärksammas bland annat EU-kommissionens granskning av de indirekta subventioner som den tyska industrin fått i samband med energiomställningen i Tyskland. En aktuell undersökning om företagsledares syn på energipriser och Europas konkurrenskraft uppmärksammas också, liksom en artikel om orsakerna till de kraftigt stigande elpriserna i Danmark. Dessutom bjuder denna upplaga på en intressant jämförelse mellan elkostnaderna för finsk kärnkraft och tysk solkraft. Som vanligt redovisar vi också en färsk uppdatering av PWC Energiprisindex.

Till sist passar jag på att önska alla mottagare av detta nyhetsbrev en riktigt skön sommar! Många av er ska säkert till Almedalen och då hoppas jag att ni besöker några av alla de seminarier vi arrangerar, medarrangerar eller deltar i som panelmedlemmar. Läs gärna mer om SKGS seminarier här.

Har du frågor eller synpunkter på Energiperspektiv? Maila gärna till energiperspektiv@skgs.org

Hälsningar
Jan Johansson
Ordförande basindustrins energisamarbete SKGS

Läs nyhetsbrevet