31 mars, 2014

Aktiviteter

SKGS bjuder in till vårens första grillning

På grillen finner ni våra riksdagspolitiker, industrins VD:ar och myndigheternas GD:ar, vi kryddar anrättningen med konkurrenskraft och energipolitik.

Vilket datum?

Den 2 april, vi startar med lunch kl 11.30 och håller på till 16.30.

Vilken adress?

Ingenjörshuset, Citykonferensen, Malmskillnadsgatan 46 i Stockholm.

Vad händer?

Riksdagspartiernas energi- och näringspolitik grillas under ledning av vår moderator Pernilla Ström

Bland deltagarna finner du energipolitiska eller näringspolitiska talespersoner för våra riksdagspartier. Debatten handlar om hur den svenska energipolitiken kan ge tillväxt och ökad sysselsättning i den svenska basindustrin.

Basindustrins VD:ar grillas av ungdomsförbundens ledare – vad händer med industrin, är den verkligen en framtidsbransch, vad behövs för att den ska stanna i Sverige?

VD:ar för företag inom Skogen, Kemin, Gruvorna och Stålet frågas ut om hur basindustrin kommer se ut i framtidens Sverige. Det är våra framtida politiker som ställer frågorna. De som kommer få hantera konsekvenserna av de beslut som fattas i dagens energi- och näringspolitik.

Myndigheternas GD:ar grillar och grillas av forskare, elkunder och elproducenter

Generaldirektörerna för Energimyndigheten, Energimarknadsinspektionen och Svenska Kraftnät kommenterar och frågas ut. Många talar om att det på elmarknaden idag råder en ”loose – loose” situation, varken elkunder eller elproducenter är vinnare. Forskarna å sin sida pratar om att vi står in för ett antal avgörande vägval kring energipolitiken, både i Sverige och i Europa. Vilket ansvar har våra myndigheter, och vad gör de för att förbättra situationen?

Program

Program 2 april – uppdaterat

Anmälan

Anmäl dig via denna länk senast den 27 mars: https://www.netigate.se/a/s.aspx?s=145942X6398

Begränsat antal platser. Eventet är gratis men no-show eller avanmälan efter 20 mars debiteras med 500 SEK.

Varmt välkommen!